We noticed that you're using an unsupported browser. The TripAdvisor website may not display properly.We support the following browsers:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

bandung hotel ? please read this .

kuala lumpur
3 posts
Save Topic
bandung hotel ? please read this .

hello semuanya .kumaha damang ? im ashraf from kl. aku sering di bandung. 6 kali setahun aku ada di bandung. just berehat dan temui sahabat.

ok...about hotel .....

aku dah menginap di semua hotel 3,4,5 bintang. hotel sheraton dan jayakarta adalah terbaik. untuk hotel royal dago dan patra jasa...saya nasihat kan untuk orang malaysia...tidak perlulah stay disitu. bilik out . aku dah stay di hotel tu. dan sekarang aku stay di sheraton atau hyatt atau jayakarta. memang la mahal...satu malam 300 - 400 . mahal tu. tapi aku puas hati. aku selalu stay 4 atau 5 malam. aku dah biasa di sana. naik angkot memang best. sekali pegi , habis la juga 6-7 juta rupiah . hehehhe. tapi aku puas hati .

OK , UNTUK ORANG MALAYSIA, HOTEL YANG AKAN AKU CADDANGKAN INI ADALAH HOTEL TERBAIK, MURAH,SELASA, DEKAT CENTRE . TEMPAT SHOPPING DEKAT GILER . JALAN MARTADINATA OR JALAN RIAU . HOTEL NYA ADALAH HOTEL GRAND SERELA. TAPI U ALL KENA BOOK SEBULAN SEBELUM PERGI. JUST RM 170 ONLY. PUAS HATI. DENGAR LA NASIHAT AKU NI. APA APA HAL TENTANG BANDUNG, EMAIL ashrafkhairil@yahoo.com .

selamat shopping dan berehat. bandung aku bagi 5 bintang.

hatur nuhun .

Mentioned in this post
Bandung
Bandung
West Java, Indonesia
De Batique
Gift & Specialty Shops
Rumah Guguk
Gift & Specialty Shops
Kuala Lumpur
Level Contributor
112 posts
Save Reply
1. Re: bandung hotel ? please read this .

Agreed with the Grand Serela nut Hyatt and Sheraton tu,....damn expensive. If I stay in Grand Serela instead of Hyatt & Sheraton..at least I can save bout RM230 per night. Enough to get me 3 or 4 original burburry or Hugo jeans.

My motto...

Sepnd less on room more on shopping. Kalau setakat siang shopping malam baru balik bilik royal dago & patrajasa pun ok. Anyway dah penat2 shopping..jalan2..mana ada masa nak tengok bilikt u cantik ke tak...taruh kepala atas bantal terus berdengkur je...:) Besok pagi2 dah nak keluar shopping balik..

kuala lumpur
3 posts
Save Reply
2. Re: bandung hotel ? please read this .

grand serela adalah terbaik, murah,centre,cantik dan dekat FO. aku ada dibandung pada bulan 7 , bulan 10 dan bulan 12....2008.

selamat berjalan orang orang malaysia .

bandung
11 posts
Save Reply
3. Re: bandung hotel ? please read this .

why do i get the feeling you have funny accent and dialect as malaysian ? doesn't seem represent one ?

Kuala Lumpur
8 posts
Save Reply
4. Re: bandung hotel ? please read this .

yeah..yeah..

his accent n dialect neither here nor there..nak cakap more towards indonesian, tak..nak cakap malaysian pun tak jugak..hmm..

malaysia
Level Contributor
30 posts
3 reviews
Save Reply
5. Re: bandung hotel ? please read this .

yes, i also notice..seem like he is 'somebody' who is promoting "something".

Malaysia
Level Contributor
215 posts
3 reviews
Save Reply
6. Re: bandung hotel ? please read this .

something "fishy" and fishy..n fishy...perhaps trying to promote some fish in his fishy style.LOL

Kota Bharu...
12 posts
Save Reply
7. Re: bandung hotel ? please read this .

a little bit of malaysian, a bit of indonesian dan ada juga sikit2 tu macam filipino pulak...entah2..apa ya.Hai Asraf you ni orang mana?

bandung
Level Contributor
26 posts
2 reviews
Save Reply
8. Re: bandung hotel ? please read this .

pusiiiiiiiiiiinng pusiiiiiiiiiiiiiing keliling bandung dengan orang aneh kaya tuh orang.

lo asli mana kl apa bajigur

9. Re: bandung hotel ? please read this .

-:- Message from TripAdvisor staff -:-

This topic has been closed to new posts due to inactivity. We hope you'll join the conversation by posting to an open topic or starting a new one.

To review the TripAdvisor Forums Posting Guidelines, please follow this link: http://www.tripadvisor.com/pages/forums_posting_guidelines.html

We remove posts that do not follow our posting guidelines, and we reserve the right to remove any post for any reason.

Removed on: 2:18 am, October 02, 2009